Wethouder Dinjens van Velsen (links) en wethouder Van Leeuwen van Haarlem (rechts)

Wethouders blij met volgende stap

Wethouders Dinjens (Velsen) en Van Leeuwen (Haarlem) zijn blij dat met de vaststelling van de uitnodiging tot inschrijving een volgende fase van het aanbestedingsproces in gaat.

Wethouder Sebastian Dinjens gemeente Velsen: “We hebben de afgelopen maanden samen met de eerder geselecteerde aanbieders hard gewerkt om input op te halen voor de uitnodiging tot inschrijving. Ik was onder de indruk van de bereidheid tot samenwerken, meedenken en meedoen door de aanbieders van jeugdhulp. Dat heeft veel waardevolle inzichten opgeleverd. We zijn er nog niet, want er zijn nog verschillende onderwerpen die we straks verder moeten uitdenken en uitwerken. Dat doen we samen met de partijen die de opdracht gegund krijgen. Maar voor nu ben ik blij met de stevige basis die er staat en waarmee we de volgende stap kunnen zetten. Ik heb in ieder geval veel vertrouwen dat we hiermee kunnen zorgen dat de kinderen die dat het hardste nodig hebben de juiste hulp kunnen krijgen.”

Wethouder Bas van Leeuwen, gemeente Haarlem: “Als wethouder Jeugd maak ik me sterk voor passende jeugdhulp voor élk kind dat dat nodig heeft. Jeugdhulp is passend wanneer de zwaarte en aard van de zorg aansluit op wat op dat moment voor het kind noodzakelijk is. Dit goed te doen is een gezamenlijke opgave van alle partners in het veld. In de regio is en wordt door gemeente en zorgaanbieders enorm hard gewerkt om dit samen voor de komende jaren voor elkaar te krijgen. Het is mooi dat we nu een volgende fase ingaan en passende Jeugdhulp voor de meest kwetsbare kinderen en hun ouders, zo eenvoudig mogelijk maken. We kijken dan ook uit naar de reacties op de inschrijving”.