Eerste dialoogweek voor perceel 1 afgerond

Van 28 februari tot en met 3 maart vonden de eerste dialooggesprekken plaats voor perceel 1, complexe jeugdhulp. Tijdens deze gesprekken gingen de geselecteerde aanbieders voor complexe jeugdhulp in gesprek over verschillende onderwerpen die te maken hebben met toegang tot de jeugdhulp en de samenwerking met het onderwijs.

In de eerste dialoogweek sprak iedere dag een andere geselecteerde aanbieder met vertegenwoordigers van de regiogemeenten. De gesprekken boden de gelegenheid om elkaars visie voor de uitdagingen in de jeugdhulp te presenteren en oplossingsrichtingen te verkennen. Dit alles in een vertrouwelijke setting. De sfeer van de gesprekken was constructief. Wim Gravemaker, projectleider voor de gezamenlijke gemeenten: “We zaten aan tafel met bijzonder betrokken en bevlogen professionals, die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: een betere jeugdhulp. We zijn blij met deze eerste gesprekken en de informatie die we daarin hebben opgedaan.”

De tweede dialoogweek voor perceel 1, complexe jeugdhulp is van 28 tot en met 31 maart. Dan staan de 'inhoud van de jeugdhulp' en 'crisisopvang' als onderwerpen centraal. Eind april en half mei zijn de derde en vierde serie van de dialooggesprekken voor perceel 1.

Op 6 april is de kick-off bijeenkomst voor de geselecteerde aanbieders in perceel 2, enkelvoudige jeugdhulp.  We ronden de dialoogfase voor beide percelen eind mei 2022 af.  Op 1 januari 2023 gaan naar verwachting de nieuwe contracten in. Kijk hier voor meer informatie over het volledige proces.